tirsdag 16. november 2010

Er virkelig lønnsøkning beste medisin for Google?


Til og med verdens mest attraktive arbeidsgiver merker at talentkrigen spisser seg til. Wall Street Journal skriver at Google gir alle sine ansatte en 10 prosent lønnsøkning i håp om at det skal redusere turnoveren. Spørsmålet er hvorvidt lønn spiller en rolle i denne beslutningen.


Globalt sett er Google kåret til verdens mest attraktive arbeidsgiver (se bloggpost under). En av årsakene til dette er fordi Google fremstår som et suksessfult selskap som tilbyr et kreativt og dynamisk miljø med gode økonomiske betingelser.


De viktigste faktorene for å tiltrekke seg amerikanske studenter er, i følge Universum sine undersøkelser, muligheten for balanse mellom arbeid og fritid samt en støttende leder.


De tre viktigste faktorene for å bli hos en arbeidsgiver er videre karrieremuligheter i selskapet, muligheter for å ekspandere i jobben og følelse av anerkjennelse.


Ikke nødvendigvis høyere lønn med andre ord.


Når Facebook også planlegger å lansere tjenester Google i dag lever av, er det ikke usannsynlig at de kan måle seg med det nye lønnsnivået til Google etter hvert som omsetninga øker. Lykkes Facebook med å attrahere de riktige talentene i tillegg til at de tar markedsandeler frå Google, ser ikke fremtiden så lys ut for Google.






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar